Säkerhetszoner: Tillåt inte att användare lägger till/tar bort platser

Hindrar användare från att lägga till och ta bort platser från säkerhetszoner. En säkerhetszon är en grupp med webbplatser som har samma säkerhetsnivå.

Om du aktiverar den här principen inaktiveras inställningarna för hantering av platser i säkerhetszoner. (Inställningarna för hantering av platser i säkerhetszoner visas när du klickar på knappen "Platser" på fliken "Säkerhet" i dialogrutan "Internetalternativ".)

Om du inaktiverar den här principen eller låter bli att konfigurera den kan användare lägga till och ta bort webbplatser från zonerna Betrodda platser och Ej betrodda platser samt ändra inställningar för zonen Lokalt intranät.

Den här principen hindrar användare från att ändra inställningar för hantering av platser i säkerhetszoner som har upprättats av administratören.

Obs! Principen Inaktivera fliken Säkerhet (som finns på \Användarkonfiguration\Administrativa mallar\Windows-komponenter\Internet Explorer\Internet på Kontrollpanelen), som tar bort fliken "Säkerhet" från Internet Explorer på Kontrollpanelen, har företräde framför den här principen. Om den principen aktiveras ignoreras den här principen.

Se även principen Säkerhetszoner: Använd endast datorinställningar.


Stöds på: Minst Internet Explorer 5.0
Registry HiveHKEY_LOCAL_MACHINE
Registry PathSoftware\Policies\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings
Value NameSecurity_zones_map_edit
Value TypeREG_DWORD
Enabled Value1
Disabled Value0

inetres.admx

Administrativa mallar (datorer)

Administrativa mallar (användare)