Деактивиране на запазването на историята на браузъра

Деактивира запазването на историята на браузъра в Google Chrome и не позволява на потребителите да променят тази настройка.

Ако тя е активирана, историята на сърфирането не се запазва и синхронизирането на раздели се деактивира.

В случай че настройката е деактивирана или не е зададена, историята на сърфирането се запазва.

Supported on: SUPPORTED_WIN7

Registry HiveHKEY_CURRENT_USER
Registry PathSoftware\Policies\Google\ChromeOS
Value NameSavingBrowserHistoryDisabled
Value TypeREG_DWORD
Enabled Value1
Disabled Value0

chromeos.admx

Administrative Templates (Computers)

Administrative Templates (Users)